Bossrentall, Burendag

Burendag 2019 in Vuren West met Bossrentall

Bossrentall bij Burendag 2019 in Vuren West

Burendag 2019 in Vuren West

Zaterdag 28 september 2019 was het eindelijk zo ver; Na 5 jaar was er weer een Burendag op Vuren West zoals vanouds!Het was de hele maand al het gespreksonderwerp dat Burendag zoals voorheen weer georganiseerd zou worden op het schootsveld. Dit jaar zat er een extra sociaal element aan vast;  zo wilde Bart en Annemarie mede door wat er eerder dit jaar in de omgeving was voor gevallen het mogelijk maken om een AED te kopen voor de wijk.

Opbouwen

Vrijdag werden de eerste voorbereidingen al getroffen door André , Bart Schijf, Kobus , Marco de Joode, en Jan van Wijgerden. Zo hadden ze de grote tent alvast opgebouwd. De zaterdag was deze harde kern alweer vroeg uit te veren om het terrein in te richten en bescherming te bieden te de opgegeven wind en regen. Die later in de ochtend werd uitgebreid met Jan van Herwijnen en Adrie Goethart, Henk en Babs.

Met z’n alle in de weer om het terrein dat normaal het grasveld tussen de huizen op het schootsveld is compleet om te bouwen tot een waar festival terrein.  Daarnaast was er een grote trailer van een trekker, door vakwerk van André en Marco omgebouwd tot een volwaardig podium waarbij de gehele band Urban Heat die later die avond de show ging stelen droog konden staan.

Toen eenmaal de indeling van het terrein gereed was, kon Bossrentall verder gaan met het geen wat onze passie is! Nadat alle flightcases met licht en geluid aanwezig waren zijn we begonnen met het opbouwen van het licht en geluid. Doordat Urban Heat over eigen geluid en licht beschikte konden we ons puur focusen op de tent naast het podium waar Marijn als dj zou gaan staan.

Voor Burendag hebben we gekozen op 2x Turbosound IP 2000 in te zetten voor het geluid. Mede door de loepzuivere klanken en het lichte gewicht was dit de beste keuze om in te zetten tijdens Burendag. Daarnaast hebben we er voor gekozen om de dj Booth van Truss te gebruiken waarop Pioneer DDJ S1 controller en laptop voor de muziek stonden.  Eenmaal aangesloten moet zo’n setje toch even getest worden en ja dan gaat het volume toch even iets hoger dan normaal. En ondanks dat we juist daarom voor Turbosound en Klark Tekniks hebben gekozen blijft het toch iedere keer weer verbazen hoe zuiver het geluid blijft. Daarnaast is de bass weergave voor een 12 inch sub in open lucht ook meer dan goed te noemen.

Voor het licht hebben gekozen om in alle tenten American DJ Tri Led Mega Par Plus te gebruiken. Deze flatparen lenen zicht ideaal voor het uitlichten van party tenten. Dit komt mede door hun hoge licht opbrengst en goede spreiding van het licht op relatief lage hoogte. Daarnaast verbruiken ze me 20W bijna geen stroom en dat is natuurlijk erg prettig tijdens een dag als Burendag. Bij de Dj stand hebben we 2 truss zuilen gebruikt waarop 2x Showtec Phantom 75 led spots stonden. Daar achter stond een 3m truss op 2 statieven die nog draagvlak bood aan 2 Showtec Pixelbar MKII, 2 Showtec Phantom 75 led spots en 4x American DJ Tri Led Mega Par Plus. Dankzij de intelligente technologie van Daslight kon de gehele lichtsetup aangestuurd worden met de iPad. Tijdens het opbouwen van het Licht kwam bekende  van o.a. ProTunes  Kamal Basu namens Hankspartyverhuur er aan met het springkussen voor de kinderen, en de heaters voor op het terrein.

Eindelijk zo ver!

Rond kwart voor 4 was het eindelijk zo ver en kon Burendag 2019 eindelijk beginnen! De sfeer zat er al snel goed in, de dranken waren goed gekoeld en de barbecue stond al snel aan. Rond 18;00 konden Bart en Annemarie bekend maken dat er al meer dan €1350 was opgehaald voor de AED. Een top prestatie natuurlijk, met de wijk gezamenlijk inzetten voor zo’n sociaal doel. Nadat alle gasten genoten hadden van een goed verzorgde Barbcue van Spar Verbeek uit Vuren en heerlijke puntzaken friet van de Friterie was de band gereed op te starten. Met de ruime bezetting op de trailer van blazers, zangeressen, toetsenisten en drummer waren letterlijk alle ogen gericht op wat er zou gaan komen?! Maar een ding is zeker het was een dijk van een optreden. Al snel wist Urban heat de sfeer er goed in te krijgen, en konden enkele gasten het niet laten om even mee te swingen op die heerlijke Motown sound van vroeger.  Rond 22:30 pakte Bart nog even de microfoon en maakte bekend dat mede door extra giften in de aanwezige donatie pot en het initiatief van enkele ondernemers uit de wijk het totaal bedrag voor de AED was behaald! En dat goede nieuws werd natuurlijk luidkeels onthaald en met confetti gevierd. Daarna speelde de band toch even door en konden de gasten ook nog luisteren naar een onverwachts gast optreden van Jescelyn.

Bossrentall wil alle gasten, vrijwilligers en Urban Heat maar ook zeer zeker Bart & Annemarie, André, Marco, Babs en Henk bedanken voor een super geslaagde Burendag!

Deze foto’s zijn gemaakt door Barbera Roza.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *